torsdag 5 september 2013

Mod utan gränser

Hej! 
Nu har en ny klass börjat  BibelOmvärld här på Mariannelunds folkhögskola och vi kommer att blogga om ditt och datt här de kommande månaderna.

I tisdags, andra veckan på utbildningen, var vi och en klass till på en intressant fotoutställning. Det är Kerry Kennedy - brorsdotter till John F Kennedy och ordförande för Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights i USA - som skrivit en bok med titeln "Mod utan gränser" (Speak truth to power), där hon intervjuar 47 personer från olika delar av världen som på olika sätt gjort avtryck i historien i sin kamp för mänskliga rättigheter. Intervjuerna kompletteras av uttrycksfulla bilder tagna av Pulitzer pris-belönade fotografen Eddie Adams. Majoriteten av dessa porträtt finns uppförstorade i fotoutställningen med samma namn som boken. Denna utställning har visats på många håll i världen och här i Sverige. Den här sommaren har den kommit till Mariannelund och därför fick vi möjligheten att ta del av den.

Rasism, sexslaveri, tortyr, diskriminering, konflikter, förtryckarregimer - många orättvisor har dessa modiga människor bekämpat. Det är inspirerande att se dessa förebilder och läsa om hur de vågat stå upp för vad som är rätt, trots att de många gånger fått möta svårt motstånd. Vissa har genomlidit tortyr och förföljelse för sin övertygelse, men har ändå inte gett upp. Detta är en utmaning för oss alla - vågar vi stå för våra övertygelser även när det kostar på?

Cecilia



Foto: Emil Jonzon

Inga kommentarer: