torsdag 4 oktober 2012

Guds rike är gult





Guds rike är gult

”Han som for­mar ber­gen och ska­par vin­den, som förkun­nar si­na pla­ner för människan, som låter mörk­ret bli mor­gon­rod­nad och går fram över jor­dens höjder - Her­ren, härs­ka­ror­nas Gud, är hans namn” (Amos 4:13). Guds tanke och plan för hela skapelsen är välgång och harmoni. Inget annat än det fullständigt goda är gott nog för Gud, som själv är shalom i hela dess fullhet. ”Rättfärdighetens verk är fred och välstånd, dess frukt beständig ro och trygghet” (Jes 32:17).
Gud är som en soluppgång i mörkret för mänskligheten när han genom sin Son återför sitt herravälde till jorden (Luk 1:78). Och hans segervapen är shalom, fred. Där shalom vinner mark lider oro och disharmoni nederlag. Där fred breder ut sig förlorar hat och strid inflytande. 
Därför är vi med i världshistoriens största återuppbyggnadsprojekt när vi står för Guds rikes fredsideal och lever ut det i vår vardag. Det är inte bara en vacker dröm. Det är ett löfte från himmelens och jordens skapare: ”Väldet skall bli stort, fredens välsignelser utan gräns för Davids tron och hans rike. Det skall befästas och hållas vid makt med rätt och rättfärdighet nu och för evigt. Herren Sebaots lidelse skall göra detta.”(Jes 9:7).
Guds rike är Guds shalom närvarande som ljus i en mörk värld.
Guds rike är gult.
/Otto Rimås
Foto: Otto Rimås

Inga kommentarer: