lördag 5 oktober 2013

Fairtradeambassadörer

Förra veckan gick vi en tvådagars utbildning för att få bli Fairtradeambassadörer. Lijleholmens folkhögskola var på besök och det var Samuel Ånfors från Fairtrade som höll i utbildningen.
Det var två intensiva dagar med mycket information och intressanta övningar.

Han började med att ge oss lite perspektiv om omvärlden. Det var inte så många som visste att det finns fler fattiga i Indien än i hela Afrika eller att så många som 90% av befolkningen har tillgång till rent vatten. Sen pratade han om historian bakom Fairtrade och varför det finns idag. Han hade många korta intressanta filmer att visa. Det var odlare och arbetare som berättade om vad fairtrade hade betytt för dem. Om du köper en vara som är fairtrademärkt vet man att arbetaren har haft en mänsklig lön och att kooperativet får bidrag som de måste investera i något bra. Exempelvis nya sjukhus eller skolor.

Andra dagen pratade Samuel om hur vi kan engagera oss som ambassadörer. Vi kan anordna events, ställa oss i affärer och servera bananer och svara på frågor m.m Vi lärde oss hur vi kan besvara kritik och fördelarna med Fairtrade jämfört med andra märken.

Alla verkade mycket nöjda med kursen. Vi tackar Samuel och Liljeholmen för två bra dagar.


/Johannes




1 kommentar:

Mrfriday sa...

Låter verkligen spännande och bra!
Är så glad att ni fick chans att lära er mer om detta och bli ambassadörer! Så gött :D

Kram!