söndag 23 oktober 2011

Bön för världen

Tisdagen den 18 oktober var det dags för Bön för världen, en punkt som vi i klassen har schemalagt varannan onsdagsmorgon, men den här kvällen skulle vi introducera bönen för hela skolan. Vi bestämde oss ganska snabbt för att vi ville visa på hela världen och någon fick idén att vi skulle tejpa upp kontinenterna på golvet i aulan så att det blev som en karta. När vi hade bestämt oss för det delade vi upp världsdelarna emellan oss och började planera för vad man kunde be för och hur man kunde be för det.

De sista två dagarna rådde febril aktivitet i klassrummet och otaliga färgade papper gick åt medan alla färdigställde sina idéer. När kvällen närmade sig gjorde vi i ordning i aulan där vi skulle vara, tejpade upp världen och placerade ut de olika stationerna. Det blev många och varierande bönestationer, bland annat kunde man be för Haitis återuppbyggnad genom att lägga en sten på en bricka, man kunde också tända ett ljus för människorna i svältkatastrofen på Afrikas horn och i Asien kunde man i papper klippa ut ett nytt land för de folkgrupper som inte har något eget land. När vi var klara började elever från skolan komma. Tanken var att de skulle känna sig fria att vandra mellan de olika kontinenterna och länderna och be. Under tiden gick några av oss fram på scenen och lyfte fram särskilda böneämnen, bland annat klimatflyktingar och världens förföljda kristna.
 
Sammantaget blev det en mycket lyckad kväll, och uppskattad! Gud visade oss sitt hjärta för världen! Vi hoppas att kvällen också inspirerade oss som var där till att göra något konkret för våra medmänniskor. Min höjdpunkt under kvällen var när vi mot slutet ställde oss i de olika världsdelarna och tillsammans sjöng Sjung lovsång alla länder a capella. För mig sa det så mycket om hur Guds kärlek sträcker sig runt hela vår jord och lovsången till honom är inte begränsad till ett land eller en kultur utan den är universell!


/Ylva


Foto Otto Rimås

Inga kommentarer: